Facebook Şifre Kırma İndir | Facebook Hack Yöntemleri Facebook Şifre Alma

Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı indir, Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı full indir, Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı yükle, bedava Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı indir, Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı program indir, Tam Sürüm Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı indir, Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı download, Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı tam inndir, full Facebook Şifre Kırma Patlatma Programı indir...

TarArseven'in yazısını okuduktan sonra bunu yazmaya karar vermiş bulunuyorum efendim, ilk yazım vatana millete hayırlı olsun :)
Günümüzde her işimizi internet üzerinden hallettiğimiz için güvenlik de büyük önem taşıyor. Ayrıca sadece internet değil, bilgisayarımızda şifreyle koruma altına aldığımız dosyalarımız da kötü niyetli kişilerin hedefi halinde. Zaferin yolu düşmanını tanımaktan geçtiğine göre, herkesin şifre kırmakla ilgili birkaç şey bilmesinde fayda var ;)
hackedŞifreler Nasıl Kırılır?

Şifre kırmak konusunda bilinen en basit yöntem; şifresi kırılacak kişinin doğum tarihi, yaşadığı yer, sevgilisinin ya da köpeğinin adı gibi şeyler ve bunların ilk akla gelen kombinasyonlarını denemektir. Şifreniz bu bahsettiğim şeylerden oluşuyorsa 13 yaşında velet bile hakkınızda her şeye ulaşıp başınızı ağrıtabilir...

Yine gayet basit olan başka bir yöntem ise Hotmail'deki gizli soru gibi yan seçeneklere başvurmaktır. Eğer gizli sorunuz "Arabanızın markası nedir?" ise ve siz de salak gibi bu sorunun cevabı olarak gerçekten arabanızın markasını ayarladıysanız bu bilgiye sahip olan herhangi bir insan Hotmail şifrenizi kolayca ele geçirir...

Bu konuya özellikle önem veren kişiler ise işi biraz daha abartıp çeşitli programlardan faydalanırlar. Bu programlara şifrenin kaç karakter içerebileceği, içinde rakam ya da özel sembol olup olamayacağı gibi basit detaylar verildikten sonra duruma göre alfabedeki her harfi, rakamı, vesaireyi kullanarak teker teker dener ve bu şekilde saniyede birkaç bin şifre denenmiş olur. Bu programları bulmak bir Hacker için birkaç saniyelik iştir, Hacker'lıktan hiç anlamayan ama birinin şifresini kırmaya yemin etmiş sıradan bir insan (Mesela aldatılmış bir kadın) için ise programı bulmak en fazla 15 dakika, öğrenip uygulamaya geçmek ise en fazla yarım saat sürer. Anlayacağınız, şifreniz yeterince güvensizse birine bir uyuzluk yaptıktan sonra 1 saat içinde şifreniz kırılabilir. Şimdi bir örnekle konuyu biraz daha pekiştirelim: Diyelim bilgisayarınızdaki bir dosyanın şifresi 6 karakterden ve sadece küçük harflerden oluşuyor (ki en genel şifre tipi budur). Bilgisayarınızın başından kalktınız, kötü niyetli arkadaşınız makinanızı ele geçirdi. Bu arkadaşınızın; yanınıza yılan gibi sokulmuş biri olmasına da gerek yok, internetten ya da bulunduğunuz ofisin yerel ağından bilgisayarınıza giren biri de olabilir (Bunu yapmak hiç de zor değil). Dosyayı açmak istedi ve şifreyle karşılaştı. Sizin huyunuzu suyunuzu da biliyor ve şifre kırıcıya gerekli talimatları verdi: "4-8 karakter arası, sadece küçük harf, rakam da olabilir." Şifre kırıcının bu bilgiler ışığında yapacağı şudur:

  • "aaaa, aaab, aaac, ..., aabr, aabs, ..., zzzz" şeklinde 4 harfli bir kelime oluşturan her şifreyi sırayla ya da rastgele denemek.
  • Sonra aynısını 5, 6, 7 ve 8 karakterli olacak şekilde denemek (Karakter sayısı arttıkça süre de uzar).
  • Harflerden sonuç çıkmazsa bir de rakamlarla oluşacak kombinasyonları denemek, ki bu sefer şifreyi bulma süresi biraz daha uzar çünkü alfabedeki 29 harfin yanına bir de 10 rakamlı sayı alfabesi eklenmiştir.
  • Program kendisine verilen bilgiler ışığında doğru şifreyi bulamazsa, farklı ihtimaller üzerinde çalışmak için kullanıcısından yeni talimatlar ister.
Bahsettiğim adımlarda yer alan her şifre, işlemin yapıldığı bilgisayarın hızına bağlı olarak 1 saliseden de kısa süre içinde denenip yerini bir sonrakine bırakır. Sıradan bir Pentium 4 işlemcinin saniyede birkaç milyon işlem yapabildiğini düşünecek olursak, basit bir şifreniz varsa kırılması en fazla çeyrek saat, hadi bilemedin yarım saat sürer. Ayrıca gelişmiş şifre kırıcıların hafızalarında ya da internetteki bir database'de yer alan kelimelerden de faydalandığını düşünecek olursak basit şifrelerin kırılması sadece birkaç dakikalık iş...
Yalnız bu son paragrafta bahsettiğim yöntem Gmail, Hotmail gibi internet üzerinden hizmet veren servislerde işe yaramaz, daha doğrusu şifreyi kırmak günler (kırılması zor şifrelerde aylar) sürer çünkü bu şirketler böyle bir seri şifre denemesinde hesabı kilitler, doğru şifre girilse bile açmaz. Hesaba giriş yapabilmek ya da yeni şifreler deneyebilmek için bu saldırı bittikten sonra birkaç dakika beklenmelidir, ki bu sırada hesabın gerçek sahibi giriş yapmaya çalışırsa ekranda bir uyarı görüntülenir. Böyle bir uyarıyla karşılaşırsanız yapmanız gereken tek şey bir an önce hesabınıza giriş yapıp şifrenizi üst düzey korumalı olacak şekilde değiştirmektir, ki şimdi o konuya giriyorum...

İlk bilinmesi gereken şudur: hackŞifre kırma programlarını ya da aynı yöntemi kullanan Hacker'ları en çok zorlayan şifreler; şu 4 şeyin hepsini birden içinde bulunduran şifrelerdir:
  • Büyük Harf
  • Küçük Harf
  • Rakam
  • Özel Semboller (@, !, &, /, vs.)
Sadece bunlar yetmez, şifrenin uzun da olması gerekir. Ayrıca şifrenizde herhangi birşeyin tarihi ya da bir anlam ifade eden kelimeler bulunmaması faydanıza olur. Tüm bunlara dikkat edilerek oluşturulmuş bir şifrenin kırılması çoğu durumda neredeyse imkânsızdır. "Tamam da öyle komplike bir şifreyi ben nasıl hatırlayacam?" diye soracak olursanız, sizin için bir anlamı olan şeyleri değiştirerek yazmanızı tavsiye edebilirim. Yalnız ne yaparsanız yapın, bu şifreleri bir yerlere olduğu gibi yazmayın. En azından hatırlatıcı notlar şeklinde yazın ki bu notları ele geçiren bir kişi yine de şifrenize ulaşamasın ;)

Yine de bilinmesi gerekir; yeterince vakti ve sabrı olan, farklı bir deyişle size kafayı manyaklık derecesinde takmış birisi şifrenizi er ya da geç kıracaktır. Bu nedenle oluşturduğunuz tek bir şifreye güvenmeyip, canınız sıkıldıkça şifrenizi sebepsiz yere değiştirmelisiniz. Ayrıca mail adresinizin şifresiyle bu adresi kullanarak üye olduğunuz sitelerdeki şifreniz farklı olsun, böylece sitedeki şifreniz kırılsa bile mail hesabınız hâlâ elinizde olacağı için bu mail adresinize gönderilecek şifreyle internet sitesindeki hesabınızı kolayca geri alabilirsiniz.

Son olarak şifrenin kendisine yönelik olmayan yöntemlerden de korunmanız gerekir. Daha önce bahsettiğim Gizli Soru hadisesinde asla unutmayacağınız ve sorulan soruyla tamamen alakasız bir cevap ayarlayın. Şahsi favorim "Köpeğinizin adı?" sorusuna cevaben nefret ettiğim ve yıllar önce tarihin tozlu sayfaların gömmüş olduğum, çoğu kişinin varlığını bile unuttuğu bir insanın adını yazmak...

Tehlikenin Diğer Boyutları
Şifre kırmanın en klasik yöntemlerini ve bunlardan korunmanın yollarını anlattım, peki güvenlik sadece bunlardan mı ibaret? Tabii ki hayır... O kadar çok güvenlik açığı ve buralardan sızarak yapılan o kadar çok saldırı çeşidi var ki, hepsini anlatmaya kalksam günler sürer... Ayrıca sıradan bir bilgisayar kullanıcısı olarak benim de bu konuda bilgim sınırlı. Yine de en yaygın olanlardan kısa kısa bahsedeyim:
özel mülkiyetKeylogger: Bilgisayara yerleşip klavyede basılan her tuşu kaydeden basit bir yazılım. Bu kayıtlar daha sonra program tarafından mail ya da başka bir yolla sizi takip etmekte olan kişiye yollanıyor ya da hacker bizzat bilgisayara girip kayıtları alıyor. Bu sayede MSN'de insanlara yazdıklarınız ve her türlü ortama girdiğiniz kullanıcı adı ve şifreler kabak gibi meydana çıkıyor. Korunmanın yolu, antivirüs programı yüklemek ya da kayıtların tutulduğu dosyaları bulup imha etmek.
MSN Virüsleri: Son zamanlarda bu virüsler iyice yaygınlaştı ve eminim bu yazıyı okuyan çoğu kişinin başına gelmiştir. Listenizdeki biri size durduk yere bir zip dosyası ya da link yolluyor, yolladığı şeye tıklarsanız virüs size de bulaşıyor ve kendini kişi listenizdekilere yaymak için kolları sıvıyor. Duruma göre bilgisayarınız çöküyor ya da çeşitli bilgileriniz başkalarının eline geçiyor. An itibariyle en yaygın olanı www.engelleyenibul.info adresini yollayan virüsümsü oluşum. Bu adrese girdiğinizde site sizden MSN adresinizi ve şifrenizi istiyor, siz de kimlerin sizi engellediğini görmek adına saf saf bu bilgileri veriyorsunuz. O andan itibaren MSN hesabınız sitenin eline geçiyor ve sizin bilgisayarınız bile kapalıyken başka bir bilgisayardan MSN'inize girilerek listenizdeki herkese aynı link yollanıyor. Bu tür tuzaklardan korunmak için size MSN üzerinden dosya ya da link yollayan arkadaşınıza en azından "Bu ne babacım?" diye sorun, verdiği cevaptan tatmin olmazsanız "Sen şimdi nerdesin?, Yanında kimler var?" gibi sorular da sorun. Gelen cevaplar alakasızsa karşınızdaki arkadaşınız değil, MSN'de oturum açmış bir programdır.

Taklit Siteler: Yaygın kullanılan siteleri taklit ederek kişisel bilgilerinize ulaşmayı amaçlayan siteler. Bir önceki maddede bahsettiğim virüsler de bunlardan sıklıkla faydalanıyor.En son duyulanı www.facebook.com.tr adresi. Güya Facebook Türkçe olmuş, siz de siteye giriş yapacaksınız ki bu oluşumdan Türkçe faydalanın. Giriş yaptıktan sonra sayfa açılmıyor, ama Facebook için kullandığınız mail adresiniz ve Facebook şifreniz çoktan ele geçirilmiş oluyor. Eğer mail hesabınıza girerken kullandığınız şifreyle Facebook şifreniz aynıysa tebrikler, mail şifrenizi de altın tepside sundunuz... Bunun gibi yaratıcı yöntemler kullanılarak saf kullanıcılar kolayca tuzağa düşürülüyor. Korunmak ise hakikaten zor, çünkü bunları yapanlar yaratıcılığın sınırlarını sonuna kadar zorluyorlar. Benim aklıma gelen tek kesin yöntem, McAffee SiteAdvisor. Bu program tarayıcınızla gezdiğiniz her siteyi eşzamanlı olarak kendi database'iyle karşılaştırıp o sitenin tehlikeli olup olmadığını size renkler aracılığıyla gösteriyor, ayrıca Google ve diğer popüler arama motorlarında çıkan arama sonuçlarının yanına birer işaret koyuyor. Kendimi bildim bileli kullanıyorum, mutlaka bulup indirin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Bir uyarıyla yazıyı noktalamak istiyorum:

YASAL UYARI: Bu yazıda bahsettiklerimin tamamı okuyucuların kendini koruması için bizzat tarafımdan yazılmıştır ve Hacker'lığa soyunan kişilere hizmet etmek gibi bir amacı yoktur. janny rumuzlu renklidergi.com üyesi bu yazıdan dolayı oluşabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz. Bu yazıyı okuyan her kişi bunları da okumuş sayılır. (Böyle de yasal uyarı yaparım arkadaş)

 






Kategori:



Yorum Gönder: